Lisztmentes csokitorta (édesburgonyával)

Hozzávalók:

  • 300 g édesburgonya
  • 125 ml kókuszolaj
  • 100 g étcsokoládé (legalább 70%-os)
  • 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
  • 80 g cukor
  • 4 db tojás
  • 120 g mandulaliszt
  • 60 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Először az édesburgonyát négyfelé vágjuk, 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd kikanalazzuk a húsát és aprítóban pürésítjük.
  2. A kókuszolajat vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokival.
  3. A vajat robotgép segítségével kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, az édesburgonya-pürét és kókuszolajos csokit.
  4. Egy tálban összevegyítjük a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Majd ezt a keveréket is hozzáadjuk a csokis masszához és összedolgozzuk.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
  6. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Forrás: streetkitchen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük