Vegán áfonyás palacsinta

Február 16. Nemzetközi palacsinta nap, ennek alkalmából egy vegán áfonyás palacsinta receptet hoztunk.

A Palacsinta Nap vagy húshagyókedd a húsvét előtti 41. napra eső kedd – a nagyböjt előestéje. Ez az utolsó lehetőség mindenféle ételek fogyasztására, a bőséges étkezés ugyanis nagyböjtben tilos. Tehát a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítettek, ezért ezt a napot Palacsinta Napnak nevezték.

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • ½ csésze (cup) almaszósz
  • ½ csésze mandulatej
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 ¼ csésze zabpehelyliszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • ½ csésze áfonya (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:

  1. Keverjük egyneművé az almaszószt, a mandulatejet, a citromlevet, a juharszirupot és a vaníliaaromát.
  2. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl.
  3. Forgassuk a masszához az áfonyát.
  4. Tapadásmentes palacsintasütőben, alacsony hőfokon mindkét oldalát megsütjük. Ebből a mennyiségből 6 palacsinta jön ki.
  5. Lekvárral és áfonyával is fogyaszthatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük