Málnás-étcsokis zabsüti

Hozzávalók:

  • 100 g aprószemű zabpehely
  • 90 g teljes kiőrlésű vagy zabpehelyliszt
  • 1 ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 28 g kókuszolaj vagy sótlan vaj
  • 1 db L-es méretű tojás
  • 1 teáskanál mandulaaroma (elhagyható)
  • 60 ml méz
  • 90 ml édesítetlen szobahőmérsékletű mandulatej vagy tehéntej
  • 100 g málna
  • Étcsokoládé forgács vagy késsel vágott kockák

Elkészítés:

  1. Egy közepes tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sütőport és a sót.
  2. Egy másik tálban összekeverjük kókuszolajat vagy vajat, a tojást és a mandulakivonatot. Ehhez hozzákeverjük a mézet és a tejet/mandulatejet.
  3. A folyékony keverékhez hozzáadjuk lépésenként a zabos-lisztes keveréket, amíg el nem keveredik teljesen.
  4. Majd hozzáadjuk óvatosan a málnát!
  5. Ezután 30 percig pihentetjük!
  6. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  7. Evőkanállal 15 halmot rakunk ki a tepsikre, amelyet spatulával laposabbra nyomkodunk.
  8. A sütőben 175 fokon 9-12 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük