Málnás-citromos torta

Hozzávalók:

  • 240 g liszt (teljes kiőrlésű liszt használata esetén a tészta sűrűbb lesz)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 ½ evőkanál citromhéj (kb. 1 nagy citromé)
  • 1 evőkanál (14 g) sótlan vaj vagy kókuszolaj (megolvasztva)
  • 2 nagy szobahőmérsékletű tojás fehérjéje
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 60 g görög joghurt
  • 120 ml agave szirup (helyettesíthető 106 g cukorral és 60 ml tej keverékével)
  • 60 ml frissen facsart citromlé
  • 60 ml alacsony zsírtartalmú tej (magasabb zsírtartalmú tejjel is működik)
  • 280 g friss málna

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Készítsük elő a formát, olajspray-vel fújjuk be.
  3. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a citromhéjat.
  4. Külön tálban keverjük össze a vajat, a tojást és a vaníliát. Keverjük hozzá a görög joghurtot, és addig kevergessük, amíg homogén állagú nem lesz.
  5. Majd keverjük hozzá az agavé szirupot és a citromlevet.
  6. Ezt követően keverjük hozzá a tejet és a lisztkeveréket váltakozva úgy, hogy a lisztkeverék menjen először és utoljára. (lisztkeverék-tej-lisztkeverék-tej-lisztkeverék) A legjobb eredmény eléréséhez a lisztkeveréket 3 részletben kell hozzáadni.
  7. Díszítsük a kész tésztát málnával kintről befelé körkörösen. A tökéletes eredmény érdekében egy kicsit nyomkodjuk bele a gyümölcsöt.
  8. Ezt követően 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
  9. Sütés után, ha kész a süti, hagyjuk 10 percet a tortaformában hűlni, mielőtt eltávolítjuk azt.
  10. Teljesen kihűlve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük