Banánkenyér

Hozzávalók:

  • 1 db érett banán
  • 160 g zsírszegény krémes túró
  • 2 db tojás
  • 200 g cukormentes almapüré
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 50 g zabpehely
  • 2 kupak vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 4 g sütőpor
  • 8 g cukrozatlan kakaópor
  • 4 g fahéj

Lehet beletenni még 45 g darált diót, illetve 60 g cukormentes étcsokoládét is (kakaó helyett)

Elkészítés:

A nedves hozzávalókat összekeverjük egy mély tálban (a banánt villával összenyomkodjuk és a túróval egyneműsítjük), majd mehet hozzá a száraz hozzávalók keveréke. Alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem maradt-e nyers a közepe.

A tetejére: egy banánt hosszában kettévágunk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük