
Hozzávalók:
- 60 g zabpehelyliszt
- 250 g túró
- 80 g natúr joghurt vagy kefir
- 6 g sütőpor
- 1 db L-es tojás
- 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
- 1 marék reszelt trappista sajt
- só
Fűszerek: bazsalikom, oregano vagy pizza fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy mély tálban kézzel jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe, vékony, egyenletes, kerek formára nyomkodjuk, esetünkben ez kistányér nagyság volt. Ha esetleg ragad a tészta, akkor vizes kanállal is szétnyomkodhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a tésztát (amikor már szépen barnul a teteje). Majd a feltétek ráhalmozása után 15 perc alatt készre sütjük.
Lehet készíteni tetszés szerint paradicsomos vagy tejfölös alappal.