Túrós-zabpehelylisztes pizza

Hozzávalók:

  • 60 g zabpehelyliszt
  • 250 g túró
  • 80 g natúr joghurt vagy kefir
  • 6 g sütőpor
  • 1 db L-es tojás
  • 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
  • 1 marék reszelt trappista sajt

Fűszerek: bazsalikom, oregano vagy pizza fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy mély tálban kézzel jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe, vékony, egyenletes, kerek formára nyomkodjuk, esetünkben ez kistányér nagyság volt. Ha esetleg ragad a tészta, akkor vizes kanállal is szétnyomkodhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a tésztát (amikor már szépen barnul a teteje). Majd a feltétek ráhalmozása után 15 perc alatt készre sütjük.

Lehet készíteni tetszés szerint paradicsomos vagy tejfölös alappal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük