Almás-zabpelyhes süti

A tészta hozzávalói:

  • 12 dkg aprószemű zabpehely
  • 6 g szódabikarbóna
  • 3 g sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 db édeskés alma
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 50 g cukor (vagy annak megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma

A krém hozzávalói:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2 ek. citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 g porcukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat.
  2. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a reszelt almát, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket.
  3. Majd ezt a masszát egy tepsiben egyenletesre simítjuk és 175 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
  4. A krém hozzávalóit a fenti sorrendben összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük